ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Ангел Червенков: Обидно е ЦСКА да губи по такъв начин

0
ЦСКА
Снимка: БТА

Отборът на ЦСКА развали добрите впечатления, които остави под ръководството на Александър Томаш в последните два мача, след като се сгромоляса срещу водения от Николай Митов Септември.

Загубата с 0:1, която „армейците“ допуснаха, е равносилна на сензация, тъй като съперникът им до този момент бе втория тим с най-малко точки в групата, а отделно неговите играчи драстично отстъпват по качества и цена на тези в ЦСКА.

Сред истинските цесекари, които са разочаровани от фиаското, е и бившият футболист и помощник-треньор на ?червените“ Ангел Червенков.

ЦСКА
ЦСКА (Снимка: БТА)

Последният изрази гледната си точка за продукцията на ЦСКА, и това, което каза, със сигурност няма да се хареса на армейската общност, но пък от друга страна олицетворява точно игровото безсилие на подопечните на Томаш.

?Едва ли може да бъде направен коментар за това, което демонстрира ЦСКА. Млади и прохождащи футболисти, които сега се учат на футбол, да те победят в центъра на София, при положение че имаш селекция и публика и всичко е на твоя страна… Обидно е да не намериш верния път към вратата на съперника, обидно е и е срамна загуба за ЦСКА. Все пак имаш достатъчно брой качествени играчи, има и доста такива, които бяха привлечени наскоро в тима, изобщо, мисля, че няма оправдание за ЦСКА“, започна пред www.2shorte.com.

?Някои смятаха, че ЦСКА е във възход след двете победи, но вижте кои отбори бихме. След 3:0 срещу Локомотив София нашият треньор не беше доволен от играта на отбора, а срещу Берое постигнахме много труден успех с гол от дузпа. От това, което видях срещу Септември, нашите имат сериозен игрови проблем. Защото ЦСКА е отбор, който гради играта, който доминира, пресира постоянно, бележи голове и играе съвременен футбол. Това обаче не го виждам. Дай боже, за в бъдеще нещата да се коригират и подобрят, но такава игра не отива на ЦСКА“, добави той.

Александър Томаш
Александър Томаш (Снимка: БТА)

?Друго, което ми прави неприятно впечатление, е, че срещу сгъстена защита и по-нисък блок ЦСКА не се справя добре, и това че не намира верни решения при изграждането на атаките и в завършващата фаза, е проблем. Сигурно се работи по този тези въпроси, тъй като феновете искат красива и резултатна игра, но засега не се получава.

ЦСКА не трябва също да взема футболисти, които да ги чакаме три месеца да се адаптират. Ако на това разчитаме, голяма грешка ще се окаже привличането им. Всички, които бяха взети при втората селекция и за които бяха дадени безумно много пари, играха срещу Септември. Някои излязоха титуляри, а други влязоха по-късно, но промяна в игровото ни поведение нямаше“, заяви още бившия централен защитник.

?ЦСКА знаеше, че Септември ще играят само на контраатака и дефанзивен, но не намери отговор. Затова казвам, че проблемът е сериозен. Има си обаче щаб, който да решава тези проблеми. Те работят всеки ден, те направиха втора подготовка, те знаят отговорите на тези въпроси, а аз виждам какво става като цесекар и специалист и казвам фактите, въпреки да зная, че ще стана неудобен за някои. Такава загуба е неприемлива, но още по-неприятен е начинът, по който ЦСКА я допусна – със слаба игра и липса на идеи и креативност в офанзивен аспект“, продължи Червенков.

Иван Турицов
Иван Турицов Снимка: (БТА)

?Както е тръгнало, на ЦСКА му остана да се бори за Купата, но по-важно ще бъде ЦСКА да се спре на един основен състав, който да се обиграва, който да се шлифова и да се организира добре, както и да се знаят изскванията към него, тъй като има прекалено доста футболисти, които трябва да се стиковат. Много работа има, много са дълбоки нещата и дано се подобряват. Лошото е, че идва мача срещу вечния противник и ако ЦСКА отново разочарова, нещата в психологически план никак няма да се добри и напрежението ще се повиши. В ЦСКА обаче не е лесно да работи, защото изискванията са изключително високи и трябва да отговаряш на тях, за да си част от този велик клуб“, завърши Ангел Червенков.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ ?Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.