ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

ЦСКА се скъса – буквално, преносно, игрово

0
Иван Турицов, ЦСКА - Септември
Снимка: БТА

Септември нанесе много звучен шамар на тъкмо тръгналия да полита ЦСКА. ?Виненочервените“ доказаха, че парите не играят на терена и се сбориха с мощната селекция на ?армейците“, и най-вече скъпоплатена. Също чужденец отбеляза за Септември, но изглеждащ изключително добре за скромния стандарт на клуба. Бертран Фурие се оказа непреодолимо препятствие за защитниците в червено – Лиъм Купър, Браян Кордоба, Лумбард Делова и сие.

Че парите не играят на терена е максима на Йохан Кройф, а сегашният треньор на ЦСКА сам определя, че залита по това течение. Александър Томаш бе много ядосан след първия си сериозен гаф на треньорската скамейка на ЦСКА. Колкото и да е подкрепян от фенове и ръководство, истината трябва да се казва, дори и да боли. А тя е, че Томаш загуби мач, който се предполага, че може да бъде взет и без треньор. Разликата в мащабите е убийствена в полза на неговия тим, оказал се с пръст в уста на Националния стадион ?Васил Левски“.

ЦСКА буквално се скъса

?Червените“ изиграха изключително слаб мач, с който напомниха за дните от юли-август, а на пейката стоеше Томислав Стипич. Единствената разлика е, че играчите опитваха да сторят нещо на терена, но просто не им се получаваше. Всъщност, нямаше никакви изгледи да им се получи. Дали заради ротациите на Томаш, дали заради подценяване, дали заради мокрия терен, който иначе е еднакъв и за двата тима – подобаваща игра от ?армейците“ нямаше. Полетът на ЦСКА при Томаш просто спря на три мача – две победи и равен. Образно казано, Томаш не е направил дори корабните въжета, а само дантелени връвчици.

Александър Томаш
Александър Томаш (Снимка: БТА)

ЦСКА се скъса и преносно

Хубаво е, когато наставник демонстрира характер. В ЦСКА трябва да бъде точно така. Но цяло конско пред публика и телевизионните камери, а в интервюто след мача да кажеш ?Има неща за съблекалнята“? Никой от 20-мата футболисти на ?червените“ не би забравил този унизителен момент. Да бъде порицаван за загуба пред 5-600 души и още стотици хиляди пред ТВ…

На Томаш му поникнаха криле, след като се озова в клуба на мечтите си и има цялата възможна подкрепа зад себе си. Но друга стара максима освен тази за парите и как те не играят на терена, е, че от високо се пада най-болезнено. И Александър Томаш трябва да бъде много внимателен с всяка своя медийна изява и такава на терена. Неслучайно и на брифинга си след мача, Томаш бе попитан дали не се притеснява от реакцията на играчите, предвид факта, че в днешно време футболистите са доста обидчиви.

Джеймс Ето'о, ЦСКА - Септември
Джеймс Ето'о, ЦСКА - Септември (Снимка: БТА)

ЦСКА се скъса игрово

?Червените“ създадоха едва две-три чисти положения за гол срещу новака Септември. Твърде скромно дори за някоя икономична победа над септемврийци. И при щастлив развой би имало критики след подобно злотворно представяне. Но тук отново Томаш има вина в известна степен. Наставникът направи няколко уж несъществени ротации, може би наклонили везните към видяната апатия. Тобиас Хайнц, Матиас Фаетон, Иван Турицов и Аарон Исека получиха шанс от първата минута, а първите двама от тях бяха заменени още на почивката – самият Томаш заяви, че това трябва да им говори много. Очевидно въпросните 4-5 промени в титулярния състав объркаха тамън поокопитилите се състезатели в червено.

Амбицията на Томаш да вдигне физическото ниво на играчите също даде неприятно отражение. Цели трима футболисти напуснаха терена принудително от ?червения“ тим, а двама от тях заради мускулни травми. Докато при Лиъм Купър съмненията са за пукнато ребро, то Джеймс Ето’о и Лумбард Делова просто не издържаха на темпото…срещу Септември. Което хем отваря работа на Томаш в паузата, хем задава въпроса дали наставникът не е форсирал прекалено бързо оборотите, откакто пристигна на Панчарево.

Въпроси пред Томаш много, но от отговорите след две седмици ще си проличи какво е научил наставникът. Защото ако ЦСКА отново се скъса и то срещу Левски, Томаш ще има много повече проблеми от това къде да се подстриже и къде да си измие колата.

Александър Томаш
Александър Томаш (Снимка: БТА)

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.