ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Много се изписа срещу Ботев и Вини, но кой ще се смее последен?

0
Вини Трибуле, Ботев Пловдив
Снимка: facebook.com/botevplovdiv

Ботев Пловдив победи Левски (1:0) в най-интересния мач от кръга в Първа лига, но не успя да измести фокуса върху себе си. Масово медиите се концентрират върху въпроси, свързани с това защо „сините“ са загубили. Вместо да изтъкнат силното представяне на „канарите“.?

Пловдивският гранд отнесе много критики последно време. Къде заслужени, къде не. Същото важи за едно от новите попълнения – Вини Трибуле. Нападателят беше взет на пожар след контузията на започналия силно Антъни Уджа. Именно Трибуле наказа Левски с попадение в края на мача и взриви „Колежа“.

А с това си действие успя да затвори злите усти. Същото важи и за Ботев Пловдив.

Николай Минков, Ботев Пловдив
Николай Минков, Ботев Пловдив (Снимка: facebook.com/botevplovdiv)

Ботев си заслужи победата

„Жълто-черните“ могат да поспорят доста за отсъжданията на главния съдия Никола Попов. На няколко пъти той взе важни решения в техен ущърб, като ситациите биха могли да бъдат дадени и в другата посока. По-важното обаче е, че това не изнерви футболистите на домакините, а дори успя да ги мотивира.?

Левски упражняваше натиск в големи периоди от мача, но Ботев спази отлично плана си и удари в точния момент. Бившият играч на Берое Трибуле поведе атаката от първата минута и се бори неуморно за всяка топка до последния съдийски сигнал. Макар и с човек по-малко, когато се очаква силите на отбора да приключат, Ботев и Вини успяха да стиснат зъби за образцовата атака в 87-ата минута. Много се изписа за Вини, а сега всички критики се оказват безпочвени. Той самият е доволен, защото се смее последен.

Суперлативи заслужават защитниците и най-вече вратарят Ханс Кристиан Бернат, който отчая гостите с шест спасявания. Четири от тях бяха след изстрели от наказателното поле. Датчанинът беше много солиден при подаванията с 12 от 14 точни изпълнения. Дългите му пасове пък бяха 5 от 7.

Задължително трябва да се отличи Антоан Конте, който беше на висота в събота вечер. Парира вещо всеки опит на атакуващ играч на Левски, и заслужено получи оценка от 7,7 по десетобалната система във водеща платформа за статистика.?

Ботев Пловдив
Радост в Ботев Пловдив след победата (Снимка: facebook.com/botevplovdiv)

Рецитал на Душан Керкез

Старши треньорът на Ботев надигра тотално Станислав Генчев. Дори след червения картон неговият отбор изглеждаше като непробиваема стена пред напиращите по-скоро на мускули и ентусиазъм предвид силния старт на сезона гости. Планът на Керкез да не оставя никакви пространства на Алекс Колев и Мустафа Сангаре беше изпълнен отлично от защитата на „канарите“.?

Едва ли ще са много мачовете до края на сезона, в които Левски няма да успее да отбележи. А с човек повече вероятно нито един. Ботев е уцелил десетката с този треньор, който иначе е специалист в турнирните битки. Не случайно миналата пролет надигра ЦСКА (1:0, 2:1) и Лудогорец (3:2) за Купата на България.

Самият пловдивски гранд запази реномето си на корав съперник и кошмар за водещите отбори у нас. Да, последно време резултатите бяха незадоволителни, но момчетата на Душан Керкез се изправиха в точния момент.

Душан Керкез
Ботев Пловдив, Душан Керкез (Снимка: БТА)

Какво предстои?

Благодарение на победата Ботев Пловдив се залепи за Левски в класирането и вече заема трето място. Разликата със „сините“ се стопи на три точки, макар и те да са с мач по-малко. Пасивът спрямо лидера Лудогорец е шест пункта. А това място определено подхожда на „жълто-черните“, които предвидихме да завършат в челната тройка още преди началото на сезона. Разбира се, до края има още много мачове и всичко може да се случи.

След паузата за национални отбори Ботев ще приеме Славия. Това домакинство е в графата „задължителни победи“. Впоследствие обаче ще има по-тежко – на силния Черно море. Срещу възпитаниците на Илиан Илиев ще е много трудно, но този двубой и ще даде много отговори относно амбициите на „канарите“.

Битката с Черно море ще бъде последвана от наглед три лесни мача – със Септември, Локомотив София и Ботев Враца.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.